29 mei van Stade naar Buchholz in der Nordheide 72 km
29 mei 2024 - Buchholz in der Nordheide, Duitsland
Vandaag weinig foto’s bij ons blog. Het was niet zulk fotogeniek weer zullen we maar zeggen. Het heeft zo’n beetje de hele dag geregend met uitzondering van de tijd die we tussen de middag in een ouderwetse Konditorei hebben doorgebracht; lekkere taartjes maken ze hier. In de ochtend fietsen we op de linkeroever van de Elbe tot Grünendeich. Vandaar gaan we landinwaarts een stukje langs een klein riviertje de Lüwe met boerderijen met mooi gemetselde gevels ; vervolgens gaat het naar Buxtehude (Konditorei!). In de middag maken we de overgestap op de Leine Heide Radweg, die we de komende drie dagen in zuidelijke richting zullen volgen tot Gronau (onder Hannover).
Het landschap wordt na het veenlandschap tussen Bremen en Hamburg nu weer heuvelachtig en bosrijk.
Morgen is het korte broeken weer en gaan we over de Lünenburger Heide. Eergisteren kwamen we al langs Seedorf. Beide plaatsen herinneren aan de tijd dat vrienden hier hun dienstplicht vervulden; lang lang lang geleden. Onze fietsroute liep langs de inmiddels wat dichtgegroeide achteringang van het kazerneterrein van Seedorf.