3 juni van Bad Pyrmont naar Bielefeld 73 km 740 hgtmtrs
4 juni 2024 - Bielefeld, Duitsland
Ontbijten doen we weer bij de bakker; we krijgen de smaak te pakken om zo de dag te beginnen. De etappe vandaag gaat door het Teutoburger Wald. Meteen na vertrek moeten we stevig klimmen. Ik ga in de lichtste versnelling stapvoets omhoog, Wil spreekt haar ondersteuning -tegen haar gewoonte in - maximaal aan. Dat kan nog wat worden vandaag als het zo door gaat, denk ik het eerste uur. Dat blijkt niet het geval. In het vervolg van de dag gaat weliswaar op en af, maar het is is goed te doen.
In tegenstelling tot de Leine Heide Radweg kiest de ontwerper van de route Enschede Berlijn er wel voor om de route door het centrum van stadjes te leggen. Zo passeren we de Altstadt van Lemgo en Lage; echt de moeite van de inspanningen waard.
Halverwege tijdens de koffie hangen we de batterij van de fiets van Wil voor de zekerheid toch even aan de stroom. Geen overbodige maatregel bleek aan het eind van de dag.
We vinden een hotel buiten het centrum van Bielefeld. Alles wat een fietser na vijf uur trappen wenst , is aanwezig en prima in orde. Voor de verandering spreken we het ontbijt af in het hotel.
Morgen gaan we richting Teckelenburg. Ik verwacht dat we het net niet zullen halen hoewel de etappe op paper er minder geaccidenteerd uitziet. En de temperatuur gaat morgen omhoog. Al weer twee dingen om naar uit te kijken en waar we dan uitkomen zien we wel.
We kijken nog evenTV naar de beelden van de wateroverlast in Zuid Duitsland. Goeiedag wat een water vloed en schade en slachtoffers. De geïnterviewde experts wijzen allen op de bekende feiten, die het gevolg zijn klimaatverandering die ondersteund worden met herkenbare grafiekjes en cijfers van stijgende temperaturen en neerslag.
Laurens, Charlotte & Isa:4 juni 2024Dat ziet er heerlijk uit!