Donderdag 4 juni De Bult Hattem 89 km

4 juni 2026 - Hattem, Nederland

Het werd een lange dag vandaag. 9.15  uur op de fiets en tegen zessen in de B&B even buiten Hattem aan de IJssel in de Hoenwaardse polder. Het is een bekend adres; wij logeerden hier in mei ‘24, toen op weg naar Hamburg. Dit jaar de laatste overnachting.  Morgen naar huis.

Wat een dag vandaag. Ik kan me geen fietstocht herinneren in de laatste 10 jaar met zo’n sterke wind pal tegen. Door een open polderland 6 km naar Oldemarkt hield Wil mij uit de wind. Dat hielp. Van Kalenberg over Blokzijl naar Vollenhoven over de dijken ging het toch nog 15 km nadat ik ten langen leste toch ook maar besloten had op de knop van de accu te drukken ; dat scheelt  een slok op een borrel .

Intussen hielden we de donkere luchten vol buien dreiging in de gaten. Meestal op tijd ergens aan de koffie , maar ook een enkele keer overvallen door een hoosbui . Het hoort er bij en nu nadat we gedoucht en schoon aan een kop warme thee zitten,  is dat klein menselijk leed snel vergeten.

Het was een vriendelijk weerzien met onze gastvrouw, die ons ontving met heerlijke huisgemaakte cake bij de koffie en een kom soep met brood. De natte regenjacks heeft zij inmiddels te drogen gehangen.

Morgen fietsen we over de Veluwe naar huis in Amersfoort. In beide opzichten om naar uit te zien.

1. Nizamettin:
    5 juni 2026
    Morgen zijn jullie thuis.Jullie verdienen wel wat rust.
  2. Tina:
    5 juni 2026
    Welkom thuis, het was weer boeiend om jullie te volgen, tot ziens, tina