Zaterdag 23 mei Gorinchem Eindhoven 94 km
23 mei 2026 - Eindhoven, Nederland
Het beloofde een stevige etappe te worden van rond de 90 km. Een overnachting vinden tijdens het pinksterweekend bleek nog niet eenvoudig. Het Piet Hein Eek hotel op Strijp in Eindhoven was de eerste en enige mogelijkheid. Mooie plek dat wel, maar eigenlijk iets te ver van Gorkum voor een comfortabele dagtocht.
Daar stond dan wel weer een meevaller tegenover vanochtend bij de start in Gorkum. De eerste kilometers naar Woudrichem hoefden we niet via de Merwedebrug te overbruggen , maar met de veerdienst vanuit Gorkum over de Waal/Merwede naar Woudrichem. Een vriendelijke schipper informeerde ons enthousiast over de nieuwe veerboot, geheel elektrisch en van aluminium gemaakt. Ons scheelde het plezierige tochtje over het water al weer gauw een kilometer of 10.
Van Woudrichem ging het naar het volgende mooie vestingstadje Heusden, waarna we het rivierenlandschap en het fietsen over dijken achter ons lieten.
Verder nu in de 4e provincie: Noord Brabant. ( mijn automatische spelling maakt er direct Brabantzorg van als ik nog maar een begin van de letters Brab… tik, doet ie het weer. Er zit een stevige kras in de plaat van mijn telefoon. Ik werk al 10 jaar niet meer!)
Eerst fietsen we door de Loonse en Drunense duinen en aansluitend door de Kampina tot Oirschot. De laatste loodjes over een strak en nieuw geasfalteerd fietspad rechtstreeks naar Eindhoven.
Morgen gaan we onderweg naar Thorn. Benieuwd hoe de overnachting daar gaat zijn. De gastvrouw heeft ons al laten weten dat zij er bij aankomst waarschijnlijk niet zal zijn. Zij bezoekt het concert van Suzan en Freek in Arnhem. Ik ga vast een lichtje branden.

Goede morgen Wil en Henk,
Jullie hebben al een mooi stukje Nederland achter de rug! Leuke overnachtingsplek; ik lunchte er ooit.
En goed weer, mooi meegenomen!
Op naar de witte stad!
Groetjes uit een warm Portugal, ook van Toon.
Vandaag wat relaxter?