27 mei van Lilienthal naar Stade 92 km

27 mei 2024 - Lilienthal, Duitsland

Een lange etappe vandaag. Dat is als zodanig  geen probleem. Ook het weer was dik in orde , droog, af en toe zon en windje mee. Toch werd  het fietsen een beetje een verplicht nummer vandaag. Landschappelijk vond ik het na verloop van tijd weinig inspirerend. Eindeloos groot open en vlak veenkolonieën land , bebouwd met mais en aardappelen afgewisseld met grote stukken bos. Daar komt bij dat  de wegen en paden van de fietsroute tussen Bremen en Hamburg overwegend slecht zijn. Klinkerwegen die volledig zijn verzakt, waar de klinkers schots en scheef liggen, geasfalteerde wegen, die golven en waar de kanten zijn verzakt met scheuren en gaten en grote delen van de onverharde paden door het bos waren onbegaanbaar door modder en diepe sporen. Dat betekent dan lopen. 😬

Met 90 km te gaan niet echt om vrolijk van te worden.  Ach het  hoort er ook een beetje bij, een mindere dag . Trouwens waarom  de wegen hier zo slecht uitvallen is me een raadsel. Het zal wel van de zachte veenbodem komen denk ik, maar ik heb er ook geen verstand van. Maar eens vragen  aan iemand met verstand van wegenbouw. 😉

Vanuit Stade gaan we morgen met de trein een dagje naar Hamburg.

1. Els:
    28 mei 2024
    Genieten in Worpswede, afzien naar Stade; het hoort er allemaal bij op jullie fietsavontuur!
    Veel plezier in het mooie Hamburg. Een dagje niet fietsen, ook niet verkeerd!
    Groetjes,
    Els Swinkels
  2. Jans en Henk:
    29 mei 2024
    Hallo Wil en Henk. Verstand van de slechte wegen? Hoe dit kan? Hoef niet zo ver te zoeken om een gerenommeerde wegenbouwer die vraag te stellen. Wat dacht je van je broer. Heeft er vast wel antwoord op, ik als leek denk, er wordt geen aandacht aan geschonken, de moeite niet waard vinden hun.veel te duur. Dit soort fiets wegen worden te weinig gebruiktzonde van de centen. Maar we hopen voor jullie toch de volgende tochten alles wat beter met het fietsen. Goeie reis en we hopen op weer leukere informatie met gezellige foto's we kijken er naar uit