31 mei van Soltau naar Evensen 83 km
31 mei 2024 - Neustadt am Rübenberge, Duitsland
Bij het opstaan regende het terwijl de buienradar toch iets anders had beloofd. Maar niet getreurd, we zoeken een bakker - in dit geval Kruse der Lecker Bäcker- en nemen de tijd voor het ontbijt. Wij zijn niet de enigen. De zaak zit vol met jong en oud die op deze gewone vrijdagochtend als gezin, met de buurman, in je eentje of met collega’s buiten de deur ontbijten. Heb ik een nieuwe trend gemist? ‘t Is wel gezellig trouwens. Rond tienen breken we ondanks de gezelligheid en ondanks de regen en met lichte tegenzin toch maar op. Regenpak aan en fietsen maar; doorfietsen vooral. Na een uur of wat klaart het gelukkig op en om 12 uur drinken we buiten op een bankje bij een prachtig kerkje in Meinerdingen/Rödershöfen buiten onze koffie met een Zimtschneck.
Het blijft verder de hele dag droog en aangenaam zacht weer. We zien veel dieren vandaag. Reeën waarbij één keer een ree met kalf, 2 kraanvogels op een akker, langs de oever van de Leine jaagt een Rode Wouw, die vlak over ons heen komt en even verderop treffen we drie Wouwen op het land bij een kadaver van een haas. Ik zie weer de geelgors en een paartje gele kwikstaarten. Het gewone grut van mussen, merels, spreeuwen, mezen, ooievaars op het nest en de bonte Specht laat ik maar even achterwege.
Overnachten doen we op Bio Rittergut Evensen. Het is een ‘gemengd’ boeren bedrijf. Akkerbouw -op biologische basis - en een horecavoorziening worden al 20 jaar gecombineerd. De boer ontvangt ons persoonlijk en vertelt over zijn bedrijf en z’n missie. Dat is toch veel leuker dan dat je je op eigen houtje toegang tot je kamer verschaft met behulp van een pincode die je via de mail van Booking hebt ontvangen. Ik ben benieuwd naar het Rittergut ontbijt van morgenochtend.

Fijne tocht vandaag.
Liefs Sylvia