1 juni van Evensen naar Adensen 77 km
1 juni 2024 - Nordstemmen, Duitsland
Ter oriëntatie, we zijn in een klein dorpje ca. 25 km ten zuid westen van Hannover. Hadden we het heide deel van de Leine Heide Radweg achter ons gelaten nadat we de Lünenburger heide hadden doorgefietst, vandaag hebben we de hele dag op het Leine deel van de route gefietst. Hannover ligt aan de Leine; dat wist Ik niet, maar na vandaag is dit tekort in mijn topografische kennis aangevuld. De route van noord naar zuid door Hannover volgt een mooi fietspad langs de Leine waar op deze mooie zaterdag veel inwoners van de stad gebruik van maken. Fietsen, wandelen, hardlopen, picknicken, het gebeurd allemaal langs de rivier. En op het water wordt er gezeild, gekanood, geroeid. Een gezellige drukte.
We vinden in Adensen een hotel waar we de enige gasten zijn . Het hotel heeft betere tijden gekend. Hier vlakbij staat kasteel Mariënburg. Dit sprookjeskasteel was een enorme publiekstrekker, maar is vanwege instortingsgevaar inmiddels gesloten zo horen we van eigenaar van het hotel. In 2030 gaat het Schloss weer open . We hopen dat het hotel het kan uitzingen tot die tijd; wat ons betreft verdienen ze dat; de ontvangst is gastvrij , de kamer prima en schoon en de keuken is goed.
Ik voeg nog een paar foto’s van het Bio Rittergut bij. Wat een treurige bedoening van onvermogen in veel opzichten was dat.
Morgen stappen we over op de fietsroute Enschede Berlijn en is de richting van het kompas westelijk.

Ik mis een foto van het Schloss Mariënburg.
Groetjes,
Els