Dinsdag 26 Mei Meersen Haelen 65 km

26 mei 2026 - Roermond, Nederland

Vanaf vandaag dus het Pieterpad voor fietsers naar het noorden. We fietsen naar Haelen waarbij we het Maasdal volgen soms in België, overwegend aan Nederlandse kant van de grens. We drinken koffie met vlaai in Berg aan de Maas bij het veer. Dat was niet voor het eerst. Drie jaar geleden op de terugweg  van de Zwarte Wouden route zaten we hier ook aan de koffie. Wat een avontuur weer.

Tussen de middag belt Charlotte ons. Zij is sinds gisteren voor een maandje met Isa in Nederland. Fijn om haar even te spreken. Over twee weken zullen we hen zien ; om naar uit te zien.

Maaseik met op de markt een groot standbeeld van de gebroeders Van Eyck is een mooie tussenstop voor verkoeling. Terras onder de bomen en water.

Even verder zijn we weer in Thorn. Voor de verandering kopen we maaltijdsalades, aardbeien en karnemelk. We vinden. Uiten het stadje een picknick plek in de schaduw; voortreffelijke lunch.

Met nog een goed uur fietsen arriveren  we in ons hotel in Haelen.

Tropisch warm vandaag. Met voldoende drinken was het toch een lekker en mooi fietsdagje door het Dalian de Maas. Morgen wordt het iets koeler. Fijn vooruitzicht.

ik heb de disclaimer voor mijn reisaantekeningen nog niet genoemd. Alsnog dan . De aantekeningen worden in eerste aanleg vanuit persoonlijke interesse en belang genoteerd en daarna niet actief geredigeerd of gecorrigeerd . Leuk als jullie meelezen natuurlijk maar in het stellen en in de spelling kan er wel eens wat mis gaan. Dat zij

Nog even een nabrander. Haelen lijkt een stil Limburgs dorpje. Wij liepen ‘s avonds nog even het dorp in voor een ijsje. Is er Kermis in het dorp. Wat een herrie. Snel een ijsje gescoord en terug naar ons rustige terras op de binnenplaats van ons kasteelhotel. Slechts af en toe een pauw die de rust verstoord met een enkele schreeuw. Tot onze verrassing begint even later de plaatselijke doedelzakband te repeteren. In Limburg nb. Ja het is dan wel bloasmuziek, maar je verwacht het niet in deze omgeving. En dan het repertoire….Dat was ook sjoeën .  Eerst werd Old Lang Syne geoefend; passend bij de doedelzak. Maar even later hoorden we ‘ waar in het bronsgroen eikenhout’ direct daarop gevolgd  door Mussi denn de hit van Elvis. Je maakt wat mee.

1. Pierre en margriet:
    26 mei 2026
    Met veel plezier volgen we jullie op het fietserspad
  2. Els:
    26 mei 2026
    Wij stappen ook weer op en in. Terug uit Portugal verbazen we ons over het feit dat jullie bij deze temperaturen zo vrolijk verder fietsen. Knap hoor!
    Gelukkig wordt het wat koeler!
  3. Kees:
    26 mei 2026
    We hebben daar gelopen en gefietst mooi stuk
  4. Willem:
    27 mei 2026
    Gerustellend om te lezen dat jullie mzuzikale nivo ook nog wordt verrijkt!