Donderdag 28 mei Holthees Elten 80 km
28 mei 2026 - Beek Gem Montferland, Nederland
In de ochtend fietsen we het Land van Cuijk uit als we bij Gennep de Maas oversteken. Voor de bloeiende meidoorn van de Maasheggen zijn we te laat in het seizoen. De Vlier daarentegen bloeit en ruikt overal uitbundig. Gennep was een leuk weerzien met goede UDD herinneringen aan iets lekkers bij de bakker halverwege de fietstocht. De ooievaar zat als elk voorjaar weer op z’n nest op het oude stadhuis. Minder verhuis lustig dan wij. Bij de koffietent een versnapering gekocht voor onderweg die we op een bankje op de Sint Jansberg nuttigen bij de koffie uit de thermoskan.
De route gaat door het bos naar Nijmegen via de Heilige Landstichting.
Vanaf Nijmegen gaan we langs de Waal door de Ooijpolder waar we in Millingen de Rijn oversteken. Bij Ooij staat een bijzondere beeldengroep van afzonderlijke houten beelden van Anne Thoss met volgens de begeleidende tekst wel een heel sombere kijk op het lot van de mensheid.
Via Lobith zijn we in Elten aangeland voor onze overnachting.
Ik heb de route van het Fietserpad niet op de route van het Pieterpad gelegd. De overlap en de verschillen ken ik niet. Het valt wel op dat we vandaag veel wandelaars en ook fietsers tegengekomen. Ook kent het traject van het fietserpad vele voor wandelaars heel geschikte onverharde zand- of grindwegen. Wellicht ook vanwege overlap met het Pieterpad. Thuis ga ik dat nog eens even rustig uitzoeken. Nu eerst een hapje eten . Gutbürgeliche Küche hoop ik.
Nizamettin:28 mei 2026Veel plezier